Žerjav in 'kmečka pamet'

“Lejte, inženirji smo po navadi zelo natančni ljudje. In jaz verjamem, da so v Šoštanju vsi dokumenti. Vsi ti dokumenti so tudi podpisani, tako da tisti, ki dvomijo v karkoli, bodo šli to pogledat in bodo seveda vse lahko ugotovili.”

(Radovan Žerjav, soočenje na POP TV, 17. november 20011)

 

Na vprašanje g. Pucerja, voditelja predvolilnega soočenja na POP TV – ali glede na to, da je SLS na kandidatno listo uvrstila nekdanjega direktorja TEŠ, Uroša Rotnika, meni, da je s projektom TEŠ 6 vse ok – je Radovan Žerjav odgovoril, da verjame v to, da je. Kot inženir (in inženirji so natančni ljudje) je svojo 'vero' podkrepil s tem, da so dokumenti v Šoštanju podpisani in da jih lahko vsi dvomljivci pogledajo.

Predlagamo vam, da po zdravi kmečki pameti (na katero se g. Žerjav v soočenjih rad sklicuje) sami analizirate to izjavo. Mi se npr. sprašujemo, kakšna je povezava med vero in inženirsko pametjo, saj so inženirji znani po tem, da jih prepričajo samo podatki, številke in analize.

Dodajmo še to, da ni jasno, ali so vsi dokumenti res v Šoštanju, sploh pa ni res, da bi jih lahko kdorkoli pogledal. Spomnimo npr. na vztrajna prizadevanja civilne družbe za vpogled v nekatere ključne študije o projektu, ki še vedno ni omogočen.