Nekakovostnega življenja

Razvoj nam je omogočil kakovostno življenje v nekaterih pogledih, vendar pa je po drugi strani kakovost življenja v številnih pogledih upadala. Res bolj udobno bivamo, imamo bolj varne avtomobile, brezplačno šolanje ali dostop do raznolikih dobrin in storitev, vendar pa imamo tudi stres, nenehno gonjo za zaslužkom, neodplačane kredite, vse bolj nezdravo okolje ter vse manj časa drug za drugega.

Vsak od nas si želi kakovostno življenje, vendar imamo vsi različne predstave o tem, kakšno je kakovostno življenje. Kar za nekatere pomeni razvoj in kakovostno življenje, za druge pomeni nazadovanje in slabšanje kakovosti življenja. Vrednote vseh nas so različne, kakor tudi naše navade in življenjski slogi, zato je težko v razmislek ponuditi en recept, ki bo vsem nam pisan na kožo. Recepte za kakovostno življenje moramo zato oblikovati skupaj.

  • Kaj zate pomeni kakovostno življenje?
  • Kakšen bi moral biti naš razvoj, da bi omogočal kakovostno življenje, enakost, zadovoljstvo in pravičnost, obenem pa bi ostal znotraj družbenih in okoljskih meja?